UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков оцінив атмосферу на переговорах радників лідерів «нормандської четвірки»

Учасники переговорів обговорювали забезпечення режиму припинення вогню в Донбасі.

Політичні радники лідерів країн нормандської четвірки на онлайн-переговорах 19 квітня обговорювали кластери з виконання Мінських домовленостей. Йшлося про забезпечення режиму припинення вогню в Донбасі, повідомив віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Мова сьогодні йшла про кластери, відповідно, як бачення можливості реалізації Мінських угод і про питання забезпечення дотримання режиму припинення вогню - реального та повноцінного», - розповів він у коментарі інформагентству «Інтерфакс-Україна».

За словами Резнікова, переговори проходили в «нормальної робочої атмосфери» і «без зайвих емоцій».

«Я з повагою ставлюся до мужності наших посередників - представників Німеччини та Франції, яким доводиться іноді все-таки стримувати ймовірність підвищення емоцій, терпіти. Це хороші посередники, вони друзі України», - зазначив віце-прем'єр.

Читайте також: Нормандська четвірка проводить консультації, дати нового саміту поки що немає – Маас

Зустріч політичних радників президентів України, Франції, Росії та федерального канцлера Німеччини відбулася увечері 19 квітня в онлайн-форматі.

Українська делегація в Тристоронньої контактній групі повідомила, що за підсумками переговорів всі сторони «підтвердили своє прагнення до дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню».

На 20 квітня заплановані консультації підгрупи з безпеки в ТКГ.

Переговори проводяться на тлі концентрації російських військ на кордоні України і в окупованому Криму.