UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рекордний позов: від прокурорів Криму вимагають 3 трильйони гривень морального збитку

До Окружного адміністративного суду Криму подано близько 8 однакових позовів. У них невідомий вимагає, щоб прокурор Криму Степан Молицький і прокурор Ялти Сергій Самойлик відшкодували моральну шкоду в розмірі 3 трильйонів 99 мільярдів 32 мільйонів гривень.

У справі № 2а-9566/11/0170/13 сказано, що позивач образився на прокурорів через відмову реагувати на його заяву.

Одночасно в позові міститься вимога до Генпрокурора Віктора Пшонки звільнити прокурорів Криму й Ялти без права виплати пенсії.

Судді ухвалили рішення, яким відмовляють у провадженні справи.Суддя Вільшанська свою відмову розглядати справу пояснила тим, що це не в компетенції адміністративного суду. Аналогічні рішення прийняли й інші судді з Окружного адміністративного суду Криму - А. Радчук і Г. Циганова.Разом з тим суд роз'яснив позивачеві, що відмову прокуратури порушити кримінальну справу можна оскаржити в суді або у вищого керівництва.

Нагадаємо, на початку липня Верховна Рада внесла зміни до законодавства, яким передбачила фіксований судовий збір у справах щодо відшкодування моральної шкоди за позовами про захист честі, гідності та ділової репутації. Сума збору для названої категорії справ не буде відрізнятися від справ майнового характеру і становитиме 1% ціни позову (але не менше 0,2 розміру мінімальної заробітної плати та не більше трьох розмірів мінімальної заробітної плати). До цього діяла прогресивна шкала ставки державного мита.