UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регламентний комітет визнав подання генпрокурора на депутата Пономарьова невмотивованим

Пономарьова звинувачують у перешкоджанні журналістській діяльності. Але колеги-депутати з цим не згодні.

Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання генерального прокурора на надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова та визнав його невмотивованим а докази – сумнівними.

Відповідні висновки підтримала більшість членів Регламентного комітету в ході засідання в четвер.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про згоду Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи "Воля народи" Пономарьова.

За інформацією прес-секретаря генпрокурора, Пономарьов підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України - незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів та технічних засобів, якими він користується у зв'язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законній професійній діяльності.

7 лютого 2018 року інтернет-видання "Цензор.НЕТ" повідомило, що депутат з групи "Воля народу" Пономарьов в кулуарах Верховної Ради вихопив з рук і забрав мобільний телефон їх парламентського кореспондента.

За інформацією видання, кореспондент знімав на телефон відео розмови Пономарьова з колегою з фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєвим на підвищених тонах. Зйомці перешкоджала помічниця Пономарьова, намагаючись перекрити огляд об'єктива камери. Пізніше Пономарьов почав обзивати журналістів і вихопив мобільний телефон з рук кореспондента "Цензор.НЕТ". Потім депутат вихопив ще один мобільний телефон у іншого журналіста і поклав його собі в кишеню. Пономарьов почав звинувачувати журналістів у провокації, а також звернувся до охорони Ради з вимогою вигнати журналістів. Після суперечок з журналістами парламентарій вийняв зі своєї кишені обидва телефони і повернув їх кореспондентам.