UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонали попередили, що підготовка змін до Конституції вимагає значних розумових і часових витрат

На думку лідера фракції регіоналів, "Конституція повинна створювати умови, за яких комфортно було б усім людям у нашій державі".

Дискусії навколо створення спеціальної комісії з підготовки та внесення змін до Конституції повинні бути позбавлені політичного підґрунтя, зазначає лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Це (підготовка внесення змін до Конституції) трудомістка робота, яка вимагає значних розумових і часових витрат. Тому ми прийшли до думки, що у парламенті буде створено спеціальну комісію, яка почне займатися цим питанням", - сказав Єфремов у вівторок, 28 січня на брифінгу у Києві.

При цьому він підкреслив, що у даний час обговорюється питання складу цієї комісії.

"В опозиції зараз йде дискусія з даного питання, що якщо, мовляв, ми створимо спільну комісію, то зможемо потім вийти зі своїми пропозиціями від імені опозиції. Мені здається, що це абсолютно неправильний підхід", - зазначив він.

На думку лідера фракції, "Конституція повинна створювати умови, за яких комфортно було б усім людям в нашій державі".

"Якщо ми поставимо це на чільне місце, значить, документ буде виписано правильний. Якщо ж на перше місце ми знову поставимо політичні інтереси і питання обрання когось та протегування когось, то це безвихідний шлях", - додав Єфремов. !zn

Читайте також:

Один з авторів Основного закону вказав шляхи повернення до Конституції 2004 року

Конституційна асамблея завершила роботу над проектом нового Основного закону

Профільний парламентський комітет рекомендував Раді повернути Конституцію 2004 року