UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонал Марков заявив, що його хочуть позбавити мандата за відмову голосувати за євроінтеграцію

Марков навідріз відмовляється голосувати за законопроекти щодо євроінтеграції. Депутат вважає, що його "обрали для того, щоб показати всім іншим".

У Вищому адміністративному суді України відбудеться засідання за позовом колишнього народного депутата Юрія Кармазіна про позбавлення мандата народного депутата Партії регіонів Ігоря Маркова.

"Один позов подав Юрій Кармазін, другий - мій опонент Гончаренко (кандидат в депутати від Партії регіонів Олексій Гончаренко). Але там взагалі якийсь смішний позов про те, що я не проживав на території України", - сказав він журналістам.

За його словами, судове засідання за позовом Кармазіна відбудеться у четвер, 5 вересня.

"один Варіант - це моя позиція в парламенті з певних питань, про які я заявив, і я не збираюся його міняти. І ніяка загроза позбавлення мандата не змусить мене змінити свою позицію. Я не буду голосувати за питання євроінтеграції, я не буду голосувати за закони, що вбивають економіку країни, я не буду голосувати за закон про гомосексуалістів", - сказав Марков, відповідаючи на питання, чому його хочуть позбавити депутатського мандата, додавши при цьому, що, можливо, його "обрали для того, щоб показати всім іншим".

Разом з тим, на сайті Партії захисників вітчизни, очолюваної екс-депутатом. Кармазіним, зазначається, що політик разом зі своїми сподвижниками зібрав докази фальсифікації волевиявлення народу на 133 виборчому окрузі (Київський район Одеси).

"І ось, вивчивши ситуацію по даному округу, ми прийшли до єдиної думки, що там не просто сталися порушення, які вплинули на остаточний результат, там творилося злочин на злочин.... І навіть зараз, ми можемо дати приблизну оцінку цьому, адже виявляється, що сфальсифіковані було близько 30% всіх голосів, поданих за переможця", - наголошується в заяві, оприлюдненій на сайті партії.

Як повідомлялося, лідер партії "Родіна" Ігор Марков виграв вибори в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси), набравши 26,6% голосів виборців у жовтні 2012 року.

Марков випередив свого головного конкурента - кандидата від Партії регіонів Гончаренко більш ніж на 6%.

У лютому 2013 року за позовом Кармазіна ВАСУ позбавив депутатських мандатів Павла Балогу і Олександра Домбровського. !zn

Читайте також:

ВАСУ розгляне скасування реєстрації ще п'яти депутатів

Суд постановив забрати депутатські картки і посвідчення Балоги і Домбровського

Закон про перевибори в проблемних округах дозволить позбавляти мандатів всіх неугодних депутатів