UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков звинуватив СБУ у зриві його заходу в Харкові

На думку політика, за раптове відключення світла, що спричинило недопуск його прихильників до приміщення, відповідальна саме Служба безпеки.

Ексспікер Верховної Ради України Дмитро Разумков звинуватив Службу безпеки України у тому, що у Харкові йому не дали провести пресконференцію та позбавили можливості представити місцеву команду своїх прихильників. Про це Разумков повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Разумкова, у приміщенні, де планувалася зустріч за годину до початку, зникло світло, а самого колишнього голову ВР та його прихильників у будівлю не пустили.

Разумков вважає, що за цими подіями стоїть СБУ, яка, за його словами, зверталася до харківських журналістів з проханням не висвітлювати пресконференцію Разумкова.

“На тлі загрози ескалації з боку російського агресора, СБУ у прикордонній області займається боротьбою з політичними опонентами замість того, щоб займатися питаннями національної безпеки. Саме такою, на жаль, сьогодні є українська політика. Я хотів би звернутися до влади та закликати її не витрачати сили та ресурси на боротьбу з нами. Ми завжди знайдемо можливість поспілкуватися з нашими однодумцями, ми звикли відкрито говорити з людьми як на офіційних заходах, так і на вулицях”, — заявив Разумков.

Коментар ZN.UA : Подібне “ставлення” до опозиції в Україні — звичайна, усталена практика. Дуже часто напередодні заходів опозиції пропадало світло, "мінувалися" приміщення, розгорталося будівництво на площах за всіх без винятку президентів.

І кому з них це допомогло?

Верховна Рада 284-ма голосами відправила у відставку спікера Дмитра Разумкова. Замість нього депутати призначили новим головою ВРУ Руслана Стефанчука.

За кілька тижнів колишній спікер ВРУ Дмитро Разумков створює у парламенті міжфракційне об'єднання під назвою "Розумна політика".

Читайте також: Разумков поділяє ту ж ідеологію, що й Путін

Як показало проведене на замовлення "Дзеркала тижня" соціологічне дослідження, виборці “Розумної політики” відрізняються від виборців “Слуги народу” більшою схильністю підтримувати соціально орієнтовану політику, і таким чином “Розумна політика” ближче до “Батьківщини”, ОПЗЖ та “Наших”, ніж до "Слуги народу".