UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков збирає позачергове засідання 23 вересня

Депутати розглядатимуть законопроєкти про оподаткування та фіскальну політику.

Голова парламенту Дмитро Разумков підписав розпорядження про позачергове засідання 23 вересня, повідомила речниця спікера Ольга Туній. У порядку денному чотири питання.

«Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання на вимогу 165 народних депутатів позачергового засідання Парламенту в четвер, 23 вересня, о 16:00. На порядку денному - чотири законопроєкти, що стосуються питань оподаткування та фіскальної політики», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рада цього тижня збереться на позачергове засідання

Останнє позачергове засідання парламенту відбулося 8 вересня. Тоді депутати розглядали проєкт постанови про №5308 «Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)». Однак депутати не ухвалили документ.

Пані-посол України в США Оксана Маркарова раніше розкритикувала депутатів Верховної Ради, які ініціювали звернення до Вашингтону з проханням про надання такого статусу Києву.

Своєю чергою голова МЗС Дмитро Кулеба заявив про те, що Верховна рада України не повинна голосувати за звернення до США з приводу надання  статусу основного союзника поза НАТО. За його словами, це може поламати стратегічну логіку держави.

Детальніше про те, чому Києву потрібна угода з Вашингтоном про співробітництво в оборонній сфері, а не статус основного союзника США поза НАТО, читайте в статті Володимира Кравченка «Не все йде за Планом».