UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков не вважає, що замах на Шефіра пов'язаний з боротьбою проти олігархів

Тепер правоохоронці повинні швидко знайти дійсних виконавців і замовників

Пов'язувати замах на помічника президента України Сергія Шефіра з боротьбою влади проти олігархів — некоректно. Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі одного з українських телеканалів.

«Деякі колеги передчасно намагаються розвішувати якісь ярлики. Це дуже погана тенденція, і точно вдаватися до неї не варто. А то, що це (замах на Шефіра — ред.) можна розцінювати як тиск, на Офіс (президента — ред.), на президента або безпосередньо на Сергія Нахмановича (Шефіра — ред.) — точно... Я б не пов'язував це з боротьбою проти олігархів», — сказав Разумков.

Спікер уточнив, що замах на Шефіра — злочин. І «не має значення, хто його скоїв: багата людина, бідна чи якісь злочинні елементи».

Він уточнив, що зараз дуже важливо, щоб і правоохоронці, і генеральний прокурор Ірина Венедиктова «максимально ефективно і професійно спрацювали та знайшли дійсно і виконавців, і замовників».

Читайте також: Олігархи, опозиція чи сам Зеленський: хто та для чого стріляв у автівку першого помічника президента — вердикт соцмереж

Вранці, 22 вересня, під Києвом обстріляли машину першого помічника президента України Сергія Шефіра. Він живий, проте його водій отримав 3 кулі з 12.

В ОП напад пов'язують з "протидією деолігархізації".

ZN.UA слідкує за цією темою та публікує новини у своїй спецтемі.