UA / RU
Підтримати ZN.ua

Разумков хоче 20 жовтня розглянути в сесійній залі поправки до держбюджету-2021

До 1 жовтня депутати мають внест свої правки та пропозиції.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про те, що 20 жовтня народні депутати мають провести пленарне засідання для ухвалення поправок до проекту держбюджету на 2021 рік. Про це Разумков заявив під час погоджувальної ради, йдеться на сайті парламенту.

“Він також запропонував 20 жовтня провести пленарне засідання, "оскільки це крайній строк, коли Верховна Рада має схвалити і направити свої пропозиції до проекту бюджету до Кабінету Міністрів України", - йдеться у повідомленні.

Разумков також нагадав, що до 1 жовтня депутати повинні подати свої поправки та пропозиції до проекту державного бюджету на наступний рік.

Читайте також: Кабмін веде консультації з НБУ і МВФ щодо зниження інфляції в проекті держбюджету на 2021 рік

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 14 вересня схвалив проект закону про держбюджет на 2021 рік. Мінфін заклав зростання доходів на 9,4%, витрат - на 5,1%.

За даними ZN.UA, два міністри проект бюджету на 2021 не підтримали.

При цьому у Центрі аналізу публічних фінансів і публічного управління Київської Школи Економіки заявили про те, що наступного року через податкові пільги державний і місцеві бюджети недоотримають 35,2 млрд грн, що на 4,5% більше, ніж в поточному році (33,6 мільярда грн).