UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Радикала" Мосійчука залишили під арештом

Суд відхилив клопотання захисту депутата.

Печерський суд Києва залишив без змін запобіжний захід для народного депутата, члена фракції "Радикальної партії" у Верховній Раді Ігоря Мосійчука, який 18 вересня був заарештований на два місяці, повідомляє прес-служба депутата.

Рішення відхилити клопотання захисту депутата було прийнято суддею Світланою Бабенко.

У ході засідання 30 жовтня був допитаний депутат від "Радикальної партії" Дмитро Лінько, який разом з іншим "радикалом" Андрієм Лозовим фігурує в одному з епізодів про погрози судді, інкримінованих Мосійчуку прокуратурою.

Під час судового засідання Мосійчук заявив, що в Генпрокуратурі нібито створений спеціальний відділ, який займається виключно збором компромату на політичних опонентів президента Петра Порошенка, і Мосійчук став однією з перших його жертв.

Захист Мосійчука клопотала про пом'якшення запобіжного заходу Мосійчуку і взяття його на поруки групою народних депутатів. Суддя Бабенко клопотання відхилила.

Читайте також: Депутат Вітко вийшов з фракції "радикалів" після скандалу з Мосійчуком

Під час попереднього судового засідання 13 жовтня Мосійчука забрала швидка допомога.

8 жовтня під час судового засідання Ігор Мосійчук був госпіталізований в реанімацію лікарні швидкої допомоги, де у нього було діагностовано внутрішню кровотечу, викликану загостренням виразки дванадцятипалої кишки.

17 вересня Верховна Рада України підтримала зняття депутатської недоторканності, а також схвалила арешт Ігоря Мосійчука, народного депутата України від Радикальної партії. Це рішення послідувало за виступом генерального прокурора України Віктора Шокіна, який надав відеодокази причетності Мосійчука до корупційної діяльності.

У ГПУ повідомили, що Мосійчук підозрюється за п'ятьма статтями Кримінального кодексу: йому інкримінують пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди, погрозу або насильство щодо посадової особи, втручання у судовий процес, погрозу або насильство щодо судді.

18 вересня Печерський суд заарештував Мосійчука на два місяці. Після оголошення рішення суду, депутат оголосив голодування.