UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада звільнила одного із членів Рахункової палати

За документ проголосували понад 280 народних депутатів.

Верховна Рада звільнила члена Рахункової палати Олександра Яременка. За відповідний проект постанови проголосували 283 народні депутати.

Згідно з пояснювальною запискою, Яременка звільнили з посади у зв’язку з тим, що йому виповнилося 65 років. Вказано, що це унеможливлює його подальше перебування на посаді та є підставою для його звільнення Верховною Радою України в порядку передбаченому чинним законодавством.

Постанова набуває чинності з дня її ухвалення.

У 2018 році Верховна Рада призначила дев'ять членів Рахункової палати з 22 кандидатур, відібраних Комітетом з питань бюджету. Серед них був і Олександр Яременко.

Читайте також: Рахункова палата вважає, що діяльність Антимонопольного комітету в 2019 році була непрозорою

Як повідомлялося, Рахункова палата у минулому році перевірила 602 об'єкта і встановила порушень та недоліків на загальну суму майже 50 млрд грн.

За словами голови Рахункової палати, 65% виявлених порушень (на 32,1 млрд грн) становлять порушення бюджетного законодавства, майже 30% (на 14,7 млрд грн) довелося на неефективне управління коштами та їх неефективне використання.

Ще 6% порушень (на 3 млрд грн) склали порушення і недоліки при адмініструванні дохідної частини державного бюджету.

Крім того, за результатами проведених протягом року контрольних заходів у вигляді аналізів встановлено недоліків, а також недонадходжень до державного бюджету на загальну суму майже 38,8 млрд грн.