UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада звільнила міністра захисту довкілля та природних ресурсів

Верховна Рада України рішенням від 4 вересня звільнила міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця. За відповідну постанову проголосували 244 депутати, повідомив народний депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Стрілець працював у відомстві з 2019 року. Певний час він був  заступником директора Департаменту з питань управління відходами, екологічної безпеки та переходу до кругової економіки в Міністерстві енергетики та захисту довкілля.

З 2020 року став першим заступником міністра, у 2021 році керував відомством в ролі виконувача обов’язків міністра. У квітні 2022 року призначений міністром захисту довкілля та природних ресурсів.

До цього Стрілець 12 років обіймав керівні посади у Дніпропетровській ОДА.

Читайте також: Кудрицький прокоментував свою відставку з посади глави "Укренерго"

4 вересня Верховна Рада провалила голосування за відставку глави Мінреінтеграції Ірини Верещук. Її звільнення підтримали 214 народних парламентарів, тоді як для прийняття рішення потрібно щонайменше 226 голосів. Також ВРУ не змогла відправити у відставку голову Фонду держмайна Віталія Коваля. Для ухвалення рішення депутатам не вистачило одного голосу.

Натомість ВРУ 243 голосами звільнила очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна. Крім того, депутати прийняли відставку віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Зранку, 4 вересня, стало відомо, що заяву про відставку подав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Комітет підтримав його відставку.