UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада затвердила порядок денний поточної сесії

"Опозиційний блок" і "Батьківщина" відмовилися голосувати за порядок денний.

Верховна Рада у вівторок, 18 вересня, затвердила постанову про порядок денний 9-ї сесії парламенту VII скликання. За відповідну постанову №9091 у вівторок проголосувало 227 народних депутатів. Водночас жодного голосу за порядок денний сесії не дали фракції "Опозиційний блок" і "Батьківщина", яка, згідно системи "Рада" відсутня на засіданні.

"Прийняття постанови дозволить прийняти зміни в закон про Центральної виборчої комісії і оновити її складу", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій після прийняття постанови.

Згідно з календарним планом, 9-та сесія Верховної Ради VIII скликання, вона почалася 3 вересня 2018 року і триватиме до 25 січня 2019 року.

Зазначимо, що спікер Верховної Ради України Андрій Парубій у понеділок, 17 вересня, вніс в парламент законопроект №9090 "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", яким пропонується збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії від 15 до 17 осіб. Важливо, що новий склад ЦВК повинні затвердити до початку жовтня.