UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада заслухає звіт про стан захворюваності на коронавірус в Україні: онлайн

Також депутати планують розглянути законопроект який вносить зміни до закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету в ОРДЛО.

Засідання Верховної Ради 4 вересня почнеться із години запитань до уряду. Згідно з порядком денним, депутати заслухають звіт про стан захворюваності на коронавірус в Україні та невідкладні заходи уряду щодо запобігання розповсюдженню COVID-19.

Також депутати спробують скасувати своє рішення, яким вони 1 вересня ухвалили законопроект “Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку”. З цією метою в Раді зареєстрували постанови №2098-п та №2098-п1.

Також депутати мають включити до порядку денного законопроект №4043 “Про внесення змін до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" щодо опитувань громадської думки”.

У першому читанні Верховна Рада розгляне проект закону №3023 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів)”.

У порядку денному йдеться про розгляд у першому читанні законопроекту №3295 “Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції”. 

Також у першому читанні парламентарі мають розглянути законопроект №3335 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів”. Також зареєстровано альтернативний законопроект.

Окрім того, депутати мають включити до порядку денного проект закону №3984 “Про внесення змін до Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях”.

Читайте також: Верховна Рада посилила відповідальність за викрадення транспорту

Нагадаємо, під час засідання напередодні Верховна Рада зробила крок до ліквідації в Україні митної міліції. Зокрема, депутати ухвалили у першому читанні законопроект №3087-д “Про Бюро економічної безпеки”. За документ проголосували 245 народних депутатів.