UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада заслухає уряд щодо забезпечення впровадження ринку землі в Україні: онлайн

Також у планах депутатів розглянути законопроєкт щодо військового поховального ритуалу.

Верховна Рада під час години запитань до уряду заслухає звіт про стан нормативно-правового та організаційного забезпечення впровадження ринку землі в Україні. Про це йдеться у порядку денному парламенту.

У другому читанні народні депутати планують розглянути законопроєкт №4636-1 «про внесення змін до Закону України «Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України» щодо військового поховального ритуалу».

У першому читанні Рада має розглянути проєкт закону №4156 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення».

Також у порядку денному сесії йдеться про розгляд законопроєкту №5330 «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» щодо уточнення деяких положень відносно захисту малолітніх від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру». Зареєстровано альтернативний проєкт закону.

Згідно з порядком денним, у планах депутатів розглянути два проєкти постанов №3711-д-п та №3711-д-п1 «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Читайте також: Рада хоче підвищити податки в Україні

Нагадаємо, 1 липня 2021 року в Україні стартував ринок землі. Тепер українці можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення. Це стало можливим після ухвалення у березні закону №2178-10. Він скасовує дію мораторію на продаж землі, який діяв, з перервами, з 1917 року.