UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада заслухає міністра оборони та може розглянути постанову про формування нових районів: онлайн

Сьогодні закінчується третя сесія Верховної Ради.

Верховна Рада 17 липня проведе останнє засідання третьої сесії. Під час голини запитань до уряду парламентарі заслухають міністра оборони Андрія Тарана на тему безпекового середовища довкола України та організацію проведення осіннього призову до Збройних Сил. 

Згідно з порядком денним, депутати також мають розглянути проект постанови №3650 “Про утворення та ліквідацію районів”. 

У першому читанні депутати мають розглянути законопроект №3760 “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями”. Окрім того у першому читанні Рада розгляне проект закону №3807 “Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо належного фінансового забезпечення відновлення інституту фахівців із соціальної роботи для виявлення і супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах”. 

До порядку денного також включений скандальний законопроект Максима Бужанського №2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в закладах освіти". 

Повторно в другому читанні депутати мають розглянути проект закону №2398-д "Про оборонні закупівлі". Також у другому читанні Рада повинна розглянути законопроект №2412-д "Про розвідку".  

Читайте також: Рада підтримала зміну Виборчого кодексу

Нагадаємо, що четверта сесія Верховної Ради дев’ятого скликання має розпочатися 1 вересня. Відповідну постанову депутати ухвалили під час засідання 15 липня. Третю сесію спікер парламенту Дмитро Разумков відкрив 4 лютого 2020 року

За цей час Верховна Рада встигла попрацювати в умовах карантину. Так, 17 березня депутати проголосували за те, щоб не проводити пленарні засідання, а працювати в комітетах. Спочатку в такому режимі парламент повинен був працювати до закінчення карантину, введеного через епідемію коронавірусу. Однак в травні депутати повернулися до звичайного режиму роботи. Під час "карантинного режиму" депутати час від часу збиралися на позачергові засідання. 

При цьому, за даними "Комітету виборців України", частина депутатів прогулювали засідання комітетів навіть онлайн. Таких відбулося 29 засідань комітетів, під час яких парламентарії були присутні 406 раз, були відсутніми - 68 разів. В середньому ігнорували такі засідання 17% народних депутатів.