UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада внесла зміни до Кодексу про адміністративні порушення, пов'язані з ратифікацією Стамбульської конвенції

Саму ж Стамбульську конвенцію в Україні ратифікували 2022 року.

Верховна Рада ухвалила в цілому Закон №8329 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв’язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок i домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція)», повідомило джерело ZN.UA в секретаріаті ВРУ. Закон визначений як євроінтеграційний.

Зазначимо, що закон №8329 розробили Міністерство внутрішніх справ України у конструктивній співпраці з депутатами Верховної Ради. Документ повинен вдосконалити заходи запобігання домашньому насильству.

У статті «Домашнє насильство під час війни. Що з ним робитиме МВС?» Богдан Драп’ятий писав, що документ передбачає:

Читайте також: Був проти Стамбульської конвенції, зате підтримав законопроєкт 5655: з Ради йде ще один депутат

Нагадаємо, 20 червня 2022 року Верховна Рада 259 голосами підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції. Тоді проти затвердження документа проголосували вісім народних депутатів.

До того моменту Україна не могла цілих 10 років ратифікувати Стамбульську конвенцію – документ, що веде до вільного від насильства життя. Євросоюз неодноразово закликав Україну ратифікувати документ. За цей час у нашій країні змінилися 3,5 президента та чотири скликання Верховної Ради, які не знайшли в собі сміливості захистити власних громадян від насильства.