UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада відмовилася заборонити податкові перевірки підприємств на підставі анонімних заяв

Законопроект, не прийнятий Радою, вводить заборону на проведення будь-яких перевірок державними податковими органами на підставі анонімних заяв, скарг та іншої необґрунтованої інформації.

Верховна Рада України не прийняла законопроект №2679 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо впорядкування проведення перевірок". За відповідне рішення проголосували 135 народних депутатів (з 226 необхідних), проти не проголосував ніхто, утрималися 11 депутатів.

Разом з тим, депутати підтримали пропозицію направити цей закон на повторне перше читання. За відповідне рішення проголосували 230 депутатів.

Законопроект вводить заборону на проведення будь-яких перевірок державними податковими органами на підставі анонімних заяв, скарг та інших звернень, а також іншої необґрунтованої інформації. Встановлюється, що документальні позапланові перевірки можуть проводитися у разі отримання не будь-якої, а лише обґрунтованої інформації щодо ухилення від оподаткування виплаченої заробітної платні і в інших випадках.

Окрім того, законопроект вносить зміни до Податкового кодексу, які передбачають, що платники податків - виробники промислової та сільськогосподарської продукції, які протягом останніх п'яти років не скорочують обсяги виробництва основної продукції та робочі місця, збільшують суми сплачуваних ними податків та зборів, своєчасно проводять розрахунки з державним та місцевими бюджетами, включаються у план-графік проведення перевірок не частіше ніж раз на п'ять календарних років. !zn

Читайте також:

zn
В опозиції закликають до ліквідації Міндоходів і роз'єднання податкової і митниці