UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада виділила додаткові кошти на оздоровлення дітей, які потребують особливої уваги та підтримки

Для цього парламент ухвалив законопроект, який перерозподіляє кошти з держбюджету.

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроект №3819 “Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо забезпечення оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки”. За документ проголосували 339 депутатів. В цілому законопроект підтримали 325 парламентарів.

Так, законопроект пропонує передбачити на 2020 видатки на оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих  закладах  оздоровлення та відпочинку вищої категорії незалежно від форм власності. 

Закупівлю відповідних послуг  пропонується проводити в порядку, визначеному Кабінетом міністрів відповідно до вимог Закону України "Про публічні закупівлі".

“Зміни, які запропоновані законопроектом, не призведуть до зміни загальних показників державного бюджету (сум надходжень бюджету або витрат бюджету). Законопроект передбачає виключно перерозподіл коштів між різними бюджетними програмами”, - вказано у пояснювальній записці.

Загалом Рада виділила 180 млн грн на забезпечення оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки.

Читайте також: Разумков сподівається, що Рада вчасно ухвалить держбюджет-2021

Нагадаємо, 1 вересня спікер парламенту Дмитро Разумков відкрив четверту сесію Верховної Ради IX скликання. Перше засідання нової сесії почалося о 12:00. На момент відкриття в залі зареєструвалися 299 осіб.

Серед іншого депутати планують розглянути в першому читанні законопроект №3971 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення окремих виборчих процедур". Також депутати розглянуть низку інших законопроектів. Всього в порядку денному на 1 вересня 17 питань.