UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді визначили дороговкази молодіжної політики в Україні

Документ у другому читанні і в цілому підтримав 321 депутат.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт «Про основні засади молодіжної політики». На засіданні 27 квітня документ №3718 підтримав 321 народний депутат, за відсутності тих, хто проти. Утрималися два парламентарі.

Закон визначає мету, завдання, принципи та пріоритети молодіжної політики в Україні, зокрема гарантує механізми участі молоді у її формуванні та реалізації. Документ також визначає повноваження центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо молодіжної політики.

Проєкт закону визначає механізм утворення та діяльності молодіжних і дитячих громадських об’єднань. У ньому також прописані особливості реалізації окремих соціальних гарантій молоді (забезпечення житлом, вирішення питань професійного самовизначення та зайнятості, питання охорони здоров’я, задоволення освітніх, культурних та інших потреб тощо).

Читайте також: Уряд звільнив держсекретаря Міністерства молоді та спорту

Докладніше про новації молодіжної політики держави, її позитивні риси та ризики, читайте у статті Юрія Юзича «Молодь помолодшає?» у ZN.UA.