UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ухвалила зміни до закону про протимінну діяльність

Документ підтримали майже 290 народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №2618 “Про внесення змін до Закону України "Про протимінну діяльність в Україні". За документ проголосували 287 народних депутатів.

“Основною метою внесення змін до діючого Закону України є створення придатних умов для побудови ефективної системи протимінної діяльності із спрощеною вертикаллю управління та координації у цій сфері та без необхідності витрачання додаткових коштів з Державного бюджету України”, - йдеться у пояснювальній записці.

Згідно з прийнятим законопроектом, досягати вказаної мети планується за допомогою: 

Також законопроектом передбачається приведення окремих положень Закону у відповідність з нормами чинного законодавства, зокрема в частині термінології у сфері протимінної діяльності, акредитації органу з оцінки відповідності, сертифікації операторів протимінної діяльності, стандартизації у сфері протимінної діяльності, створення системи контролю якості тощо. 

“Прийняття цього проекту Закону дасть можливість упорядкувати систему протимінної діяльності в державі та при цьому оптимально використовувати кошти Державного бюджету України, що виділятимуться для здійснення запропонованих заходів”, - вказано у пояснювальній записці.

Читайте також: У штабі ООС відзвітували про результати розмінування за тиждень

У першому читанні законопроект ухвалили 16 червня. Тоді за документ проголосували 273 народних депутата.

Раніше повідомлялося про те, що Тристороння контактна група під час відеоконсультацій 2 вересня, погодила ще 20 ділянок розмінування і чотири ділянки розведення військ у Донбасі. Зокрема, ТКГ затвердила координати 19 пріоритетних ділянок, які мають бути очищені від мін та інших боєприпасів. Розмінування ще однієї ділянки поблизу Золотого заплановано в рамках підготовчих робіт з відкриття додаткового КПВВ у листопаді цього року.