UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада спробує скасувати закони про інститут старост та передачу земель ОТГ: онлайн

Також у порядку денному йдеться про створення ТСК щодо справи "вагнерівців".

Верховна Рада під час засідання 19 травня спробує скасувати рішення щодо ухвалення закону про інститут старост. У парламенті зареєстровано 12 відповідних проєктів постанов, вказано у порядку денному Ради.

Крім того, парламентарії спробують скасувати закон “Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин”. Для цього у Раді зареєстрували 12 проєктів постанов.

У першому читанні парламент розгляне проєкт закону №4546 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків”.

Також за основу народні депутати розглянуть законопроєкт №2713 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор”. Зареєстровано також чотири альтернативні законопроєкти.

У першому читанні парламент розгляне проєкт закону №5230 “Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості”.

У другому читанні Верховна Рада планує розглянути законопроєкт №4486 “Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу національного та ефективного управління закладами освіти та державним майном”.

У порядку денному йдеться про розгляд проєкту постанови №4105 “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" та нанесення шкоди національним інтересам України”.

Читайте також: Верховна Рада 20 травня збереться на позачергове засідання: порядок денний

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова, міністра інфраструктури Владислава Криклія, а також очільника Мінекономіки Ігоря Петрашка.

При цьому Петрашко та Криклій написали заяви про відставку за власним бажанням. А Степанова писати заяву не став, і подання до Ради відправив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.