UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада спробує призначити Монастирського головю МВС: онлайн

Також у Верховній Раді відбудеться година запитань до уряду.

Верховна Рада під час години запитань до уряду заслухає звіт про діяльність Кабміну впродовж першої половини 2021 року. Про це йдеться у порядку денному.

Також депутати розглянуть подання про призначення Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

У другому читанні парламент має розглянути законопроєкт №3360-1 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні”.

Також у порядку денному вказано про розгляд проєкту постанови №5196 щодо утворення Тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів корупції на державних підприємствах, установах та організаціях, що перебувають у віданні Національної академії аграрних наук України.

Депутати розглянуть проєкт постанови №5477 про створення ТСК з розслідування можливих протиправних дій посадових осіб Державного космічного агентства України (Національного космічного агентства України) та підприємств космічної галузі, зокрема під час реалізації проєктів "Либідь" та "Циклон-4".

Читайте також: Рада посилила відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин

Нагадаємо, напередодні парламент проголосував за відставку голови МВС Арсена Авакова. Він є єдиним міністром, якому вдалося попрацювати у всіх складах Кабміну після Революції Гідності: він очолював МВС у двох урядах Арсенія Яценюка, уряді Володимира Гройсмана, залишився на цій самій посаді в Кабміні Олексія Гончарука та уряді Дениса Шмигаля.