UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада зібралася на позачергове засідання через постанову про MNNA: онлайн

Йдеться про звернення до Конгресу США щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів поза НАТО.

Під час засідання, 8 вересня, Верховна Рада повторно розгляне у першому читанні законопроєкт №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Про це йдеться у порядку денному.

У першому читанні парламент розгляне проєкт закону №5091 «Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому».

У другому читанні депутати розглянуть законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи».

Також у порядку денному йдеться про розгляд в другому читанні законопроєкту №5248 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано)».

У першому читанні Рада планує розглянути проєкт закону №5002 «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу».

У другому читанні депутати розглянуть законопроєкт №3952 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях».

Також у другому читанні Верховна Рада розгляне законопроєкт №5205 «Про внесення змін до Закону України «Про театри і театральну справу» щодо створення додаткових умов для забезпечення професійного розвитку творчих працівників театрів».

Також сьогодні депутати зберуться на позачергове засідання, під час якого розглянуть проєкт постанови №5380 «Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA).

Читайте також: Рада змінила законодавство щодо діяльності наукових парків

Статус основного союзника США поза НАТО (MNNA), як уже повідомляло ZN.UA, можуть отримати країни, які з різних політичних або географічних причин не можуть стати повноправними членами Альянсу. Пані-посол України в США Оксана Маркарова розкритикувала депутатів Верховної Ради, які ініціювали звернення до Вашингтону з проханням про надання такого статусу Києву.