UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада розгляне у другому читанні законопроект про легалізацію грального бізнесу: онлайн

Також депутати заслухають представників МОН щодо організації ЗНО.

Верховна Рада під час "години запитань до уряду" 19 червня заслухає звіт представників МОН щодо організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні у 2020 році. Також депутати заслухають міністра фінансів Сергія Марченка щодо використання коштів Державного бюджету на заходи з протидії поширенню коронавірусу в Україні.

Також у порядку денному йдеться про розгляд питання "Про призначення члена Кабінету міністрів". Зазначимо, що напередодні в Раді зареєстрували проект постанови про призначення Сергія Шкарлета очільником Міністерства освіти та науки України. Щоправда профільний комітет не підтримав таке призначення.

Серед іншого у другому читанні парламентарі планують розглянути законопроект №2285-д "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор".

Також у другому читанні депутати мають розглянути проект закону №2284 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів".

Включити до порядку денного депутати мають законопроекти №3658 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії", а також №3657 "Про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії".

У першому читанні парламентарі розглянуть проект закону №3636 "Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)" (щодо продовження строку дії у зв'язку із загрозою зростання захворюваності населення на коронавірусну хворобу (COVID-19)".

Депутати планують створити Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду (проект постанови №3568).

Читайте також: Без п'яти хвилин глава МОН виявився любителем дорогих авто за університетський рахунок

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект щодо легалізації грального бізнесу. До другого читання депутати зареєстрували 3445 поправок.

Раніше Сергій Следзь зазначив у своїй статті для ZN.UA, що законопроект №2285-п "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор" може не легалізувати гральний бізнес, а навпаки перетворити Україну на майданчик по відмиванню грошей.

Закон про легалізацію грального бізнесу набуває чинності з моменту його прийняття. Проте встановити контроль над організаторами такого бізнесу в Україні зможуть тільки тоді, коли запрацює система онлайн-моніторингу. А її запуск може тривати до двох років.

Детальніше читайте у статті Сергія Следзя "Замість легалізації - неконтрольована "ігорка".