UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада повинна скасувати е-декларування для антикорупціонерів - Порошенко

Громадські діячі повинні подавати декларації вже з 1 квітня. Порошенко вважає це помилкою.

Президент України Петро Порошенко наполягає на скасуванны Верховною Радою обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій.

"Петро Порошенко наполягає, що Верховна Рада і всі її фракції без виключення, нарешті, повинні почути аргументацію громадянського суспільства, наших партнерів, глави держави і прийняти відповідальне рішення про скасування електронного декларування", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі адміністрації президента.

В АП нагадали, що відповідний законопроект поданий Порошенко влітку 2017 року, і він готовий оперативно підписати цей документ.

"Глава держави ще раз підкреслює, що впровадження електронного декларування для активістів, схвалене в минулому році, було помилкою. Вона не безповоротна, її можна виправити і слід це зробити", - додали в прес-службі.

22 березня Верховна Рада не змогла розглянути законопроекти про відстрочку або скасування е-декларування для представників антикорупційних громадських організацій.

Єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан зробив заяву у зв'язку з провалом скасування е-декларування для антикорупційних активістів. "Українська влада не виконала своїх зобов'язань. Неможливість скасувати цю норму, що поширює на громадських активістів зобов'язання державних службовців, суперечить європейським прагненням України", - йдеться в заяві єврокомісара.

Детальніше про законопроекти президента читайте в матеріалі Олександра Леменова "Марлезонський балет: е-декларування для антикорупціонерів" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".