UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада планує розглянути в другому читанні законопроект про референдум: онлайн

Також парламентарії розглянуть у першому читанні законопроекти щодо протипожежної безпеки.

Під час пленарного засідання 26 січня Верховна Рада планує включити до порядку денного законопроект №4613 “Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання”. Також парламентарії мають скоротити терміни для подання альтернативних проектів, йдеться у порядку денному Ради.

Також депутати планують розглянути проект постанови №3760-П “Про скасування рішення Верховної Ради України від 17.12.2020 року про прийняття в цілому проекту Закону про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями”.

Включити до порядку денного та ухвалити рішення народні депутати планують щодо законопроекту №4499 “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях”.

У першому читанні парламентарії розглянуть проект закону №4586 “Про внесення зміни до пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України".

Також за основу народні депутати спробують прийняти проект закону №3931 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань техногенної та пожежної безпеки”.

Згідно із порядком денним, у першому читанні парламентарії також розглянуть проект закону №4157 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки”.

Також у другому читанні народні депутати розглянуть законопроект №3612 “Про народовладдя через всеукраїнський референдум”.

Читайте також: Реєстрація вакцин в Україні: лідер «слуг» розповів, коли Рада розгляне законопроєкт

Президентський законопроєкт «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» Верховна Рада прийняла в першому читанні 18 червня. У проєкті закону йдеться, що на референдум можуть виноситися чотири питання, а також прописано, які виноситися не можуть.

13 травня 2020 голова Верховної Ради направив запит про оцінку Венеціанською комісією проєкту Закону України «Про всеукраїнський референдум». 29 жовтня парламент отримав загальний висновок Венеціанської комісії та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ).