UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада планує піти на тритижневий карантин – ZN.UA

Завтра планують голосувати за таке рішення.

Як повідомив ZN.UA очільник однієї з парламентських фракцій, керівництво Верховної Ради та лідери парламентських фракцій провели консультації, у результаті яких уповноважені депутати дійшли консенсусу, що ВР має піти на тритижневий локдаун.

За даними ZN.UA, питання на голосування в залі планують винести у п’ятницю, 19 березня.

Зазначимо, зараз Верховна Рада розглядає законопроєкт №2149 щодо передачі землі громадам. До другого читання документу внесли понад 3 тисячі правок, з яких депутати розглянули менше 800. Законопроєкт №2194, так само як і документ № 2195 про продаж землі на електронних торгах, повинні завершити в Україні земельну реформу. Загалом до другого читання обох законопроєктів народні депутати подали 3700 поправок.

Читайте також: Розгляд Радою земельних законопроєктів може затягнутися до травня – експерт

Нагадаємо, протягом попередньої четвертої сесії народні депутати кілька разів йшли на так званий карантин, під час якого працювали лише в комітетах. Причиною тому стала пандемія коронавірусу.

Вперше народні депутати пішли на карантин ще в березні минулого року, коли по всій Україні ввели локдаун у зв’язку з поширенням COVID-19. Тоді за даними КВУ, парламентарі часто ігнорували онлайн-засідання комітетів. Зокрема, в онлайн режимі відбулося 29 засідань комітетів, під час яких, парламентарі були присутні 406 разів, відсутні – 68 разів. У середньому ігнорували такі засідання 17% народних депутатів.

Востаннє парламент працював у такому режим під час посилення карантинних обмежень, які діяли з 8 по 24 січня включно.