UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада не змогла скасувати закон про розширення переліку споживачів електроенергії за цінами для населення

Депутати провалили голосування за обидві постанови.

Верховна Рада не змогла скасувати рішення, яким вона ухвалили законопроект “Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про ринок електричної енергії" щодо постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку”. За постанови №2098-п та №2098-п1 проголосували по 55 народних депутатів.

Серед іншого закон, який не змогли скасувати, дозволив за цінами для населення оплачувати електроенергію, яка споживається в багатоквартирних житлових будинках на технічні цілі та для освітлення дворів, східців і номерних знаків. 

За тією ж ціною тепер можна оплачувати електроенергію, яку споживають в дачних і дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі та освітлення території.

Читайте також: Рада відправила на доопрацювання законопроект про сертифікацію "Укренерго"

Законопроект №2098, який вносить зміни до перехідних положень закону "Про ринок електроенергії" Верховна Рада ухвалила під час засідання 1 вересня. У другому читанні документ підтримали 276 народних депутатів.