UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада не прийняла відставку Верещук

Для її звільнення не вистачило 12 голосів.

Верховна Рада у середу, 4 вересня, провалила голосування за відставку міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. За це рішення проголосували лише 214 народних депутатів із необхідних 226.

Заяву про відставку вона подала 3 вересня. Міністерка назвала це "перезавантаженням".

Очільницею Мінреінтеграції Верещук призначили 4 листопада 2021 року. Тоді її кандидатуру підтримали 260 народних депутатів. Причому депутати з ОПЗЖ, «Батьківщини», «Європейської солідарності» та «Голос» не дали жодного голосу «за».

Читайте також: Зеленський звільнив Ростислава Шурму

Зазначимо, що заява Верещук стала п’ятою. Того ж дня подібну заяву написала віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. А також голова ВРУ Руслан Стефанчук оприлюднив заяви про відставку міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, міністра юстиції України Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. За даними ЗМІ, найімовірніше, на цій посаді Кулебу замінить Андрій Сибіга, який нині працює першим заступником міністра.

Сьогодні депутати ВРУ проголосували за відставку міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна. Водночас парламентарі провалили голосування за відставку голови Фонду держмайна Віталія Коваля.