UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче спростити укладення трудового договору та проходження випробного терміну

Парламент ухвалив за основу законопроєкт, який має знизити рівень бюрократизації трудових відноси.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №5388 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин». Документ підтримали 244 народні депутати.

«Прийняття проєкту акта знизить рівень бюрократизації трудових відносин, зменшить навантаження на бізнес та сприятиме легалізації праці найманих працівників», – йдеться у пояснювальній записці.

Документ пропонує спростити процедуру укладення строкового трудового договору та проходження випробування при прийнятті на роботу. Також передбачена оптимізація порядку надання роботодавцем інформації працівникові про умови трудового договору. Крім того, законопроєкт виключає необхідність погодження припинення трудових відносин у низці випадків з представниками професійних спілок.

Також законопроєкт пропонує зробити норми Кодексу законів про працю України відповідними до Директиви № 91/533/ЄЕС від 14.10.1991 про обов’язок роботодавця інформувати працівників про умови, що застосовуються до трудового договору чи трудових відносин.

Читайте також: Уряд планує примусово "працевлаштовувати" ФОПів

Раніше повідомлялося, що уряд підтримав проєкт закону про реформування служби зайнятості та модернізації страхових підходів у разі безробіття. Зокрема, роботодавцям за працевлаштування довгострокових безробітних будуть компенсувати єдиний соціальний внесок.