UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада дозволила теробороні застосовувати стрілецьку зброю

Також ухвалений закон уточнює повноваження органів військового управління ЗСУ, включно з командуванням ССО.

Верховна Рада ухвалила закон №6302 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву». Документ у другому читанні підтримали 278 народних депутатів.

Серед іншого, закон:

Також закон дозволяє членам добровольчих формувань територіальних громад під час виконання завдань тероборони застосовувати особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, а також інші види озброєння та боєприпаси до них у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Читайте також: У територіальної оборони України вже є зброя та сформований кістяк

Нагадаємо, влітку Верховна Рада ухвалила закон №5557 «Про основи національного спротиву», який передбачає залучення широких верств населення України до захисту своєї країни.  Зокрема, національний спротив визначений як комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат.

Головними в організації, підготовці, підтримці та виконанні завдань опору повинні стати Сили спеціальних операцій ВСУ, а керівництво рухом опору буде здійснювати командувач ССО.

За словами голови Міноборони Олексія Резнікова, в Україні цілодобово триває розгортання територіальної оборони. Міністр також запевнив, що проблеми на місцях буде вирішено.