UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада достроково припинила повноваження народного депутата Требушкіна

За результатом місцевих виборів, він став мером міста на Донеччині.

Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата Руслана Требушкіна. Відповідний проект постанови підтримали 327 народних депутатів.

“Припинити достроково повноваження народного депутата України Требушкіна Руслана Валерійовича, обраного в одномандатному виборчому окрузі  № 50, Донецька область, у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень”, - йдеться у постанові.

Зокрема, за результатами місцевих виборів, перший тур яких відбувся у жовтні, Требушкін став міським головою міста Покровськ на Донеччині. Він вже був мером цього міста протягом 2015-2019 років.

Читайте також: Місцеві вибори 2020: хто зібрав найбільше мандатів в облрадах

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад, а також міських, селищних і сільських голів у всіх 24 областях України.

За даними ЦВК, явка на виборах склала 37%, це в півтора рази менше, ніж на місцевих виборах 2015 року.

Водночас за даними ГромадськоЇ мережі “ОПОРА”, відразу 56 чинних народних депутатів брали участь у місцевих виборах. Зокрема, на посади міських голів претендували 15 парламентарів.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках"(українською та російською мовами).