UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путіну теж не сподобалися останні хвилини життя Каддафі

Колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі знищили іноземні безпілотники, включаючи американських, вважає глава російського уряду Володимир Путін.

«Всьому світу показали, як його (М.Каддафі) вбивають, всього у крові. Це що, це демократія? А хто це зробив? Безпілотники, у тому числі й американські, - завдали удару по його колоні, потім по радіо через спецназ, який не мав бути там на території, підігнали так званих опозиціонерів і бойовиків. І знищили без суду і слідства», - сказав В.Путін під час прямої лінії з громадянами Росії.

Нагадаємо, що раніше свою негативну оцінку вбивства М.Каддафі дав і президент Білорусі Олександр Лукашенко.

«Здійснено агресію, вбито керівництво країни, не тільки Муаммара Каддафі. При тому, як вбито? Ну, застрелили б, у бою б загинула людина, але над ним знущалися, стріляли, пораненого ґвалтували, крутили голову, руки викручували, а потім - замучили. Гірше, ніж фашисти свого часу», - заявив О.Лукашенко, якого називають останнім диктатором Європи.

Нагадаємо, що М.Каддафі було вбито 21 жовтня. Пораненого полковника виволокли з дренажної труби, в якій він ховався у Сирті, а потім застрелили.

Президент України Віктор Янукович поки не повідомляв, що відчуває, дивлячись на останні хвилини життя повалених народом диктаторів.