UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін заявив, що був готовий задіяти ядерну зброю під час анексії Криму

За словами президента РФ, аннексуючи Крим, він не знав, чи західні країни будуть втручатися в ситуацію військовим способом.


Президент Росії Володимир Путін заявив, що збройні сили Росії після подій на Майдані у разі виникнення проблем з анексією Криму готові були привести в готовність ядерні сили.

"Ми готові були це зробити. Я розмовляв з колегами і говорив прямо так само, як і вам зараз кажу, відкрито, що це наша історична територія і там проживають російські люди, вони опинилися в небезпеці, і ми не можемо їх кинути. Але не ми здійснили державний переворот, а це зробили націоналісти і люди з крайніми переконаннями. Ви їх підтримали. Але де ви знаходитесь? За тисячі кілометрів? А ми тут, і це наша земля! За що ви хочете там боротися? Не знаєте? А ми знаємо. І ми на це готові", - відповів Путін на запитання про готовність РФ привести в стан бойової готовності свої ядерні сили у фільмі "Крым. Путь на Родину", показаному на телеканалі "Росія 1".

З розмов із західними партнерами не було зрозуміло, що вони не будуть втручатися в ситуацію військовим способом, зазначив президент РФ.

Росія була готова до самого несприятливого розвитку подій, але при цьому, за словами Путіна, він виходив з того, що до цього не дійде.

"Це чесна, відкрита позиція. Так воно і є. Я не думаю, що у когось було бажання все це розгортати в якийсь світовий конфлікт, ми не збирались лізти на рожен. Вони просто змусили нас на такі дії", - заявив Путін.

Читайте також: Відсутність Путіна на урочистостях з Криму вкаже на серйозність причин його зникнення - Die Welt

Путін також повідомив, що під час анексії Криму він віддав наказ Міноборони під виглядом посилення охорони військових об'єктів Росії перекинути на півострів підрозділи ГРУ, десантників і морпіхів.