UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін вже жахливо помилився, вигадати "якусь перемогу" буде важко — постпред США при ОБСЄ

Він переконаний, що перемога у цій війні за Україною. 

Постійний представник США при ОБСЄ посол Майкл Карпентер заявив, що зважаючи на ті масштабні помилки, яких вже припустився російський диктатор Владімір Путін у війні проти України, вигадати йому "якусь перемогу" буде важко. Про це Карпентер розповів під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму. 

"Він страшенно помилився, коли розпочав цю війну. І, звичайно, Росія програла у битві під Києвом, її сили були відкинуті від столиці, на Чернігівщині та Сумщині. Тепер вони намагаються наступати на сході та півдні. Мені складно побачити, як Путін може вигадати якусь перемогу тут. Враховуючи ті величезні помилки, які він зробив", - зауважив Карпентер. 

Постпред США переконаний, що перемога у цій війні за Україною. 

"Україна нарешті буде тріумфатором у цій війні. Імперіалістичний світ, у якому одна людина може диктувати всьому світу свої правила, не процвітає, він програє", - зазначив Карпентер.

Читайте також: У Зеленського відреагували на промову Путіна: "У цієї війни не було жодних раціональних причин"

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що за останню добу нашим захисникам вдалося ліквідувати 150 російських загарбників. Там додають, що за весь час повномасштабного вторгнення рашисти втратили вже 1145 танків, 158 гелікоптерів та 377 безпілотників.

Сьогодні британська розвідка повідомила, що Росія витратила в Україні свої запаси високоточних ракет. На початку війни у РФ вихвалялись "хірургічно точною артилерією", але й тут все пішло не за планом.

Чому Україна стала втіленням тих чеснот, які приписувала собі Росія, а Росія — втіленням усього найбільш печерного, що є в сучасній людині?  Подробиці читайте в статті Олександра Щерби "Чому Росія програє війну?".