UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін пообіцяв посилити підтримку окупованого Донбасу

Російський президент упевнений, що конфлікт в Донбасі рано чи пізно буде врегульовано. Хоча аналітики кажуть, що це рішення залежить тільки від нього самого.

Президент Росії Владімір Путін під час своєї підсумкової пресконференції заявив про те, що РФ буде нарощувати підтримку бойовикам збройних угруповань "ДНР" та "ЛНР" в окупованому Донбасі.

"Росія як підтримувала Донбас, так і буде підтримувати. Навіть нарощувати підтримку", - сказав Путін.

В односторонньому порядку Мінські домовленості не вдасться зробити, сказав він. Тому, на думку Путін, врегулювання в Донбасі відбудеться, питання - коли. Про перспективи відносин Росії і України Путін сказав, що це "залежить від української влади".

"Не скажу від України - від української влади", - додав він, зазначивши, що конфлікт в Донбасі рано чи пізно буде врегульовано". "Залишається питання коли".

Верзовна Рада на засіданні 15 грудня продовжила особливий статус ОРДЛО ще на рік. 

Він підкреслив, що Мінські угоди "не вдасться переглянути в односторонньому порядку".

"Нічого не зроблено в плані політичного врегулювання, і офіційні особи в Києві заявляють, що не збираються виконувати мінські угоди. Я хочу звернути увагу на те, що мінські угоди підтверджені резолюцією Ради безпеки ООН. І в односторонньому порядку нічого переглянути не вдасться", - сказав він, знову повторивши тезу, що Україна повинна "прислухатися до Донбасу", частиною якого керують його маріонетки.

Значущих результатів із припинення російської агресії та деокупації Донбасу як не було, так і немає. То чи не час змінювати «формат і стратегію»? Про це розмірковує Тетяна Силіна у статті «Подорож із Парижа до Берліна із зупинкою в Мінську завдовжки рік».