UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін підтвердив своїми словами, що "Північний потік-2" — це шантаж Європи, — Моравецький

Європа має розширювати газову та енергетичну інфраструктуру.

Слова президента РФ Володимира Путіна про те, що постачання газу до Європи збільшиться, як тільки сертифікують "Північний потік - 2", підтверджують, що газопровід є елементом шантажу з боку Москви. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Biznes Alert.

За даними видання, Моравецького під час конференції під час відкриття нової ділянки автотраси А-1 запитали про заяву Путіна про готовність Росії збільшити постачання газу до Європи після запуску Північного потоку-2.

"Власними словами президент Росії лише підтверджує, що це ("Північний потік-2" — ред.) елемент шантажу Росії", — відповів польський прем'єр.

Моравецький наголосив, що Європа має відповісти на такий шантаж із боку Росії розширенням газової та енергетичної інфраструктури.

Читайте також: США втричі збільшили поставки газу в Європу: саботаж Газпрому триває на тлі падіння цін

Раніше міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Хабек підтримав рішення уряду країни вирішувати питання сертифікації газопроводу "Північний потік - 2" виключно у правовій площині та заявив про можливість зупинення проєкту через загрози Україні. Заява прозвучала на тлі повідомлень із Російської Федерації про завершення заповнення газопроводу газом.