UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін "не розуміє", про що говорити з Зеленським. Кремль назвав "умову" для зустрічі

Пєсков сказав, що зустріч відбудеться, коли обидва президенти "будуть готові". Але Кулеба ще три тижні тому говорив про готовність Зеленського.

У Кремлі заявили про те що зустріч президентів Росії і України може відбутися тоді, коли Владімір Путін та Володимир Зеленський будуть готові та буде узгоджено порядок для бесіди.

Зазначимо, що ще на початку вересня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що українська сторона готова до зустрічі президентів України і РФ.

"Безумовно, два президенти зустрінуться, коду вони обидва будуть готові, коли буде якась порядок денний їх спілкування, коли вони зрозуміють, про що їм розмовляти. Тоді вони й зустрінуться", - цитують речника Кремля Дмітрія Пєскова російські державні агентства.

Читайте також: Авторитарний контроль режиму Путіна в Росії не буде тривати вічно — NYT

2 вересня Пєсков виключив можливість зустрічі Путіна із Зеленським у 2021 році.

Нагадаємо, у травні під час великої пресконференції Володимир Зеленський заявив, що його зустріч із Владіміром Путіним точно не відбудеться у Росії

У відеозверненні, поширеному 20 квітня, Зеленський публічно запропонував Путіну зустрітися у Донецькій або Луганській областях. 22 квітня президент Росії Владімір Путін заявив, що готовий зустрітися з українським колегою Володимиром Зеленським у Москві, але тільки для обговорення російсько-українських відносин.

Путін запропонував Зеленському для обговорення ситуації на сході України спочатку зустрітися з ватажками «Л-ДНР». Прямі переговори з контрольованими Росією терористами і визнання їх суб'єктності є категорично неприйнятним для України.