UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін написав Кім Чен Ину про «розширення всебічних та конструктивних двосторонніх відносин»

Кім відповів президенту РФ словами про дружбу ще з Другої світової війни.

Президент Росії Владімір Путін написав листа, північнокорейському лідеру Кім Чен Ину, в якому заявив, що дві країни «спільними зусиллями розширюватимуть всебічні та конструктивні двосторонні відносини». Про це повідомляє Reuters, посилаючись на північнокорейське інформаційне агентство KCNA.

У листі Кіму з нагоди Дня визволення КНДР (день капітуляції Японії у Другій світовій війні – ред.) Путін сказав, що «тісніші зв'язки в інтересах обох країн і допоможуть зміцнити безпеку і стабільність Корейського півострова і регіону Північно-Східної Азії».

Читайте також: РФ привезла в Оленівку «експертів» із Сербії і КНДР – ООН та Червоний Хрест не пустили

Кім також надіслав листа Путіну, в якому йдеться, що російсько-північнокорейська дружба зародилася під час Другої світової війни після перемоги над Японією, яка окупувала Корейський півострів. З того часу, за словами Кіма, «стратегічна і тактична співпраця, підтримка та солідарність» між двома країнами вийшли на новий рівень завдяки їхнім спільним зусиллям щодо віддзеркалення загроз і провокацій з боку ворожих військових сил.

Він не назвав конкретно, кого має на увазі під ворожими силами, як пише Reuters, KCNA та інші північнокорейські ЗМІ зазвичай під цією фразою розуміють Сполучені Штати Америки.

Читайте також: КНДР хоче направити в "ЛДНР" своїх будівельників "для відновлення інфраструктури"

Кім передбачив, що співпраця між Росією та Північною Кореєю розвиватиметься на основі угоди, підписаної у 2019 році під час її зустрічі з Путіним.

Нагадаємо, у липні Північна Корея визнала незалежність терористичної організації «ДНР». У той же день Україна розірвала дипломатичні відносини з КНДР.

Більш детально про відносини Росії та КНДР і те, як це може позначитися на війні в Україні, читайте у статті Сергія Корсунського «Чи воюватиме Північна Корея на боці Росії проти України?».