UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін наказав припинити вогонь на 1.5 дня на честь Різдва

Агресор закликав ЗСУ також припинити стріляти, щоб окупанти змогли відпочити на свято.

Президент РФ Владімір Путін доручив своєму міністру оборони Сергію Шойгу запровадити режим припинення вогню в Україні на честь Різдва, повідомляється на сайті Кремля.

«З огляду на звернення найсвятішого патріарха Кирила, доручаю міністру оборони Російської Федерації запровадити з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні», - йдеться в указі Путіна.

Президент країни-агресора закликав захисників країни, яку він намагається знищити вже рік, також припинити стріляти, щоби окупанти змогли відпочити.

Читайте також: Ердоган закликав Путіна до "одностороннього припинення бойових дій"

«Виходячи з того, що в районах бойових дій проживає велика кількість громадян, які сповідують православ'я, закликаємо українську сторону оголосити режим припинення вогню та дати можливість їм відвідати служби у Різдвяний святвечір, а також у День Різдва Христового», - йдеться у повідомленні агресора.

Що буде з війною в Україні? Хто і що здатне вплинути на її перебіг? Які війни найближчими роками чекають на світ і як планета житиме після них? Про це Інна Ведернікова поговорила з військовим аналітиком Агілем Рустамзаде в інтерв'ю «Світ покінчить з Росією та Іраном. Ми це побачимо у перспективі від кількох місяців до року».