UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пушков вважає, що криза в Україні далека від завершення

На думку Пушкова, частина України ненавидить і не визнає нову владу, а фашисти спалюють людей.

Голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков вважає, що деескалація політичної кризи на Україні не відбудеться найближчим часом. Про це він написав у своєму твіттері.

"Українська криза далека від завершення. Частина країни ненавидить і не визнає владу, фашисти спалюють людей, ополченці не збираються здаватися", - заявив політик.

Раніше Пушков заявив, що заклики до конфронтації в Україні виходять переважно від США і НАТО.

Як відомо, 7 травня організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) підготувала план, або "дорожню карту" з вирішення української кризи.

План ОБСЄ передбачає припинення вогню, деескалацію напруженості, налагодження діалогу та проведення виборів. З його слів, мають бути припинені всі збройні дії, залякування і провокації.

На зустрічі президент Росії Володимир Путін запропонував прихильникам федералізації перенести дату референдуму 11 травня на пізніший термін з метою вирішення української кризи, а також припинити військову операцію на південному сході України.

МЗС України заявив, що "українська влада готова до діалогу з політичними силами, представниками регіонів і громадськості, але не піде на переговори з терористами".

Тим часом колегія Донецької обласної ради звернулася до Верховної Ради України з вимогою негайно припинити спецоперацію і відвести військові частини в місця їхньої постійної дислокації. !zn

Читайте також:

Нуланд вважає, що Росія повторює на сході України кримський сценарій

У НАТО впевнені, що Росія не буде вводити війська в Україну

Росія посилює свою угрупування в Криму: перекинуто цілий авіаполк новітніх винищувачів