UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пропозицію України щодо членства в НАТО більше неможливо ігнорувати – Жовква

Заявка опиниться буквально на столі в кожного лідера країни-члена Альянсу.

Сьогодні Україна ухвалила рішення подати заявку на членство у НАТО та заявила, що готова швидко рухатися до набуття повноправного членства в Альянсі.

Пропозиції України тепер буквально на столі у кожного лідера держави НАТО і їх неможливо проігнорувати, наголошує заступник керівника офісу президента Ігор Жовква.

«Україна вже забезпечує безпеку усього євроатлантичного простору, воюючи з Росією, яка відповідно до Стратегічної концепції НАТО, визнана найбільшою загрозою для держав НАТО. Тож настала черга держав-членів подумати про гарантії безпеки для України і всього нашого регіону», - пише він у Facebook.

Жовква висловив сподівання, що держави-члени НАТО не зволікатимуть із прийняттям швидких, сміливих та ефективних рішень, покликаних захистити спільну безпеку, свободу та цінності.

Читайте також: Країни Балтії повністю підтримують якнайшвидше прийняття України до НАТО

Нагадаємо, членство України в Альянсі закріплено в Конституції рішенням Верховної Ради від 7 лютого 2019 року. На думку деяких західних експертів, боротьба України проти російської агресії довела, що до нашої країни вже варто ставитися як до де-факто члена НАТО.