UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розслідувати замах на Шефіра за "гарячими слідами" не вдасться — Венедіктова

Певні висновки можна буде зробити, коли слідча група збере та проаналізує усі необхідні матеріали справи. 

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра був добре побудований, а стріляли професійно. Про це вона розповіла виданню "Україна 24"

Останній пункт означає, що провести розслідування за "гарячими слідами" не вийде. 

"Тут не йде лік на години, тому що там, вибачте, простаки не працювали. В цій безпосередньо справі ми стикнулися з професіоналами. В нас відпрацювали безпосередньо на місці події експерти-криміналісти, службова собака, відпрацювали люди, які розуміються на тому, що відбувається, - розповіла Венедіктова. - Це був гарно побудований замах, і люди знали, що вони робили. Тому так швидко, судячи з професіоналізму пострілів, ми розуміємо, що це зробити неможливо (розкрити справу за гарячими слідами)".

За словами генпрокурора, учора ввечері через цей замах відбулася нарада правоохоронців. 

"Буде створена спільна слідча група. На сьогодні продовжують тривати слідчо-оперативні дії. Коли ми закінчимо їх, щоб ми змогли систематизувати цей матеріал, проаналізувати його, вже можна робити наступні якісь висновки", – зазначила генпрокурор. 

Читайте також: Олігархи, опозиція чи сам Зеленський: хто та для чого стріляв у автівку першого помічника президента — вердикт соцмереж

Вранці 22 вересня невідомі обстріляли автівку першого помічника президента України Сергія Шефіра. Він залишився неушкодженим, проте його водій отримав три кульових поранення - його вже встигли прооперувати

Близько 14:15 Шефір разом з керівниками МВС та поліції дав спільний брифінг, під час якого назвав замах на себенамаганням залякати вищий ешелон влади. Керівник Нацполіції Ігор Клименко озвучив три основні версії причин інциденту: держдіяльність потерпілого, намагання тиснути на чинне керівництво країни та спроби дестабілізувати ситуацію в Україні. В ОГП вже відкрили кримінальне провадження за ст. 115 ККУ - замах на вбивство двох і більше осіб.