UA / RU
Підтримати ZN.ua

Призначення Резнікова не сподобалося Росії

Російську реакцію підтримав терорист Пушилін.

Призначення Олексія Резнікова міністром оборони України викликало неадекватну реакцію в Росії, зокрема, постпред РФ Олександр Лукашевич попередив ОБСЄ про “наслідки” пов'язані з перестановками в українському військовому відомстві, повідомляє ТАСС.

На думку Лукашевича, сьогоднішнє затвердження на посаді міністра оборони України колишнього віце-прем'єра з реінтеграції Олексія Резнікова навряд чи "позитивно позначиться на врегулюванні ситуації" на Донбасі.

На чому ґрунтуються такі висновки і на які “наслідки” слід чекати ОБСЄ — Лукашевич не уточнив.

Подібна реакція російського представника була підтримана маріонетками Кремля у так званих ЛДНР. Так лідер донецьких терористів Денис Пушилін, у своєму інтерв'ю кремлівським пропагандистським каналам, заявив про те, що у разі наступу ЗСУ, "війська днр" не відсиджуватимуться в обороні, а перейдуть у контрнаступ і дійдуть до Києва.

У квітні 2021 року так званий “глава” так званої “ДНР” підготував три варіанти звернення до Путіна, один з них – приєднання до Росії окупованих територій.

Через тиждень ватажки “ДНР” та “ЛНР” запросили Зеленського на лінію зіткнення. Україна вкотре заявила, що не веде переговорів з терористами.

У вересні 2021 року в СБУ повідомили про нові докази інституційної присутності Росії в окупованому Донбасі.