UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Європарламенту: Україна залишається стратегічним партнером для ЄС

Президент Європарламенту називає відносини з Україною дуже важливими для ЄС.

Президент Європарламенту Мартін Шульц називає відносини з Україною дуже важливими. За його словами, Україна - це справді стратегічний партнер для ЄС.

Про це Шульц сказав під час зустрічі з делегацією Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на чолі з секретарем НСЖУ Олегом Наливайком.

«Глибока та всестороння торговельна угода між ЄС та Україною в рамках угоди про асоціацію є для нас дуже важливим пунктом, як з економічної точки зору, так і зі стратегічної точки зору, і з точки зору постачання енергетичних ресурсів до ЄС», - сказав він.

«В нашій політиці сусідства Україна грає в регіоні Чорного моря ключову роль, це дійсно стратегічний партнер для ЄС, і таким чином, окрім питань про справи Юлії Тимошенко та інші справи, співпраця між нами та України є дуже важливою, і ми маємо дійсно величезні наміри для співпраці між вашою країною та ЄС», - додав Шульц.

При цьому він зазначив, що в Європейському парламенті постійно лунають заклики до представників різних політичних груп якомога більше посилювати співпрацю з депутатами Верховної Ради України.

Президент Європарламенту також висловив сподівання, що наступні парламентські вибори в Україні будуть відповідати міжнародним стандартам демократичних виборів.

«Коли ми дивимося на парламентські вибори, ми сподіваємося, що вони будуть відкритими, чесними, вільними, і кращими, ніж в країні-вашому сусіді. Європейський парламент братиме участь у делегації спостерігачів, яка буде направлена в Україну», - сказав Шульц.

При цьому він висловив сподівання, що подальший розвиток ситуації в Україні буде проходити в рамках плюралістичної, змішаної президентсько-парламентської демократії.

«На нашу думку, це - найкращий шлях для України», - підкреслив він. !zn

Читайте також:

Янукович вимагає узгодити з ЄС текст Угоди до 15 березня

Київ і Брюссель знаходяться на роздоріжжі, - комісар ЄС


ЄС вимагає виконати політичні умови для підписання Угоди про асоціацію

ЄС знову нагадав Україні, що Угода про асоціацію залежить від справи Тимошенко