UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент підписав указ про введення санкцій проти РФ

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці в Twitter.

"Президент підписав указ про введення санкцій проти Росії", - повідомив Цеголко.

Своїм указом президент постановив ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Контроль за виконанням рішення РНБО покладається на секретаря РНБО. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент підписав указ про введення санкцій проти Росії. Найближчим часом він з'явиться на сайті. pic.twitter.com/VNOcOJIqmB

- Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) 16 Вересень 2015

2 вересня Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції уряду та СБУ і вирішила розширити перелік юридичних і фізичних осіб Російської Федерації та інших країн, щодо яких застосовуються санкції.

Як писала у своїй статті в ZN.UA Валентина Самар, на відміну від українських, санкційні списки ЄС і США відкриті і оперативно публікуються. "Поки цього немає в Україні, суспільство не має можливості переконатися в тому, що наш уряд (в широкому сенсі) діє ефективно, адекватно і не вибірково, тобто в інтересах держави, а не чиїхось корпоративних", - зазначала вона.