UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Естонії: «Двері ЄС і НАТО необхідно зберігати відкритими для України»

Каріс заявиви, що Україна має право захищати свої кордони .

 Президент Естонії Алар Каріс  заявив, що необхідно зберегти  європейську та євроатлантичну перспективу для України, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Найважливіше - ми маємо зберігати двері ЄС і НАТО відкритими для України, і ми повинні мати конкретні наступні кроки щодо подальшої співпраці та інтеграції. Ми знаємо, що ви продовжуватимете цінувати демократію і залишатись на шляху реформ. Зрештою, ми вітаємо вас як члена ЄС. Ви належите до Європи",  - наголосив Каріпс під час пресконференції  із президентом України Володимиром Зеленським.

Президент Естонії запевнив, що його країна підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, не визнає незаконної анексії території України.

"Україна має право захищати свої кордони та незалежність, ми продовжуємо допомагати Україні у розвитку військових можливостей, щоб протистояти агресії", - додав глава держави.

Читайте також: РФ готується створити привід для нападу на Україну – генсек НАТО

Як повідомляло ZN.UA, оскільки багато членів НАТО розглядають відносини Альянсу з Україною через російську призму, навіть попри формальне збереження політики «відчинених дверей», дуже низькі шанси на те, що нашу країну приймуть до цієї військово-політичної організації впродовж найближчого десятиліття. Але українська влада, яка постійно говорить про гарантії безпеки, публічно відмовляється розглядати питання «фінляндизації» України.

Що ж заважає Києву пристати на «практичний підхід», читайте в статті Володимира Кравченко "Скандал із Пристайком: чи хоче Україна відмовитися від НАТО?" для читачів ZN.UA.