UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр України зустрінеться з МВФ у Вашингтоні

Українська делегація обговорить деталі «плану Маршалла» з фінансовими представниками провідних країн світу.

Міжнародний валютний фонд та Світовий банк проведуть заплановану зустріч вже наступного четверга. У Вашингтон має прибути й українська делегація на чолі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, повідомляє Reuters із посиланням на анонімні джерела.

Денис Шмигаль разом з міністром фінансів Сергієм Марченко та головою Центрального банку Кирилом Шевченко мають провести низку зустрічей з чиновниками країн G7. За інформацією джерел, після двосторонніх зустрічей має відбутися круглий стіл присвячений Україні.

Головною темою обговорення на зустрічі Світового банку з МВФ, а також країн «Великої сімки» та «Великої двадцятки» мають бути наслідки російського військового вторгнення в Україну. Цей захід стане першою можливістю, від початку повномасштабної війни, для українського уряду особисто зустрітися з багатьма фінансовими посадовцями провідних країн світу, та обговорити на найвищому міжнародному рівні збитки нанесені діями РФ. 

Читайте також: Внаслідок війни Україна втратить третину свого ВВП - прогноз МВФ

«Без підтримки зараз не буде реконструкції в майбутньому», — цитує Reuters джерела.

Ніяких коментарів від Світового банку, стосовно запланованої зустрічі, поки що немає. 
Нагадаємо, раніше США та низка європейських країн заявили про необхідність створення «плану Маршалла» для України. Ключовою концепцією плану відбудови країни має стати її  ґрунтовна модернізація, що дотримуватися шістьох принципів