UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр написав про початок Другої світової для українців в 1941 році, але після критики оновив пост

Після критики в коментарях Шмигаль попросив "не використовувати трагічні події нашого минулого для піару і спекуляцій".

У своєму Facebook глава українського уряду Денис Шмигаль написав, що Друга світова війна розпочалася для українців 22 червня. Після критики в мережі Шмигаль доповнив пост, написавши правильну дату, що все-таки Друга світова почалася 1 вересня 1939 року.

"У цей день Друга світова війна увірвалася в кожен український дім. Нашу рідну землю перетворили на поле бою між двома тоталітарними режимами, в результаті чого загинули майже 10 млн українців. Це жахливі цифри", - написав Шмигаль в понеділок.

"Хоча війна почалася у вересні 1939, саме в червні 1941 вона стала трагедією для ВСІХ українців і на ВСІЙ території України", - поправив сам себе Шмигаль, додавши, що "22 червня ми вшановуємо пам'ять жертв війни".

Нагадаємо, 1 вересня 1939 року Німеччина, а 17 вересня 1939 Радянський Союз напали на Польщу. Тоді СРСР анексував у Польщі територію Західної України та Білорусі.

Влада Росії знову вихваляють пакт Молотова-Ріббентропа між СРСР і Німеччиною від 1939 року, який поклав початок Другій світовій війні. За словами російських дипломатів, "він врятував життя сотням тисяч людей".